Egyptische regering laat ontruiming pro-Morsi-kampen toe

31/07/13 om 18:13 - Bijgewerkt om 18:13

De Egyptische overgangsregering heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de toelating gegeven om de twee protestkampen van de aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi in Cairo te ontruimen.

Egyptische regering laat ontruiming pro-Morsi-kampen toe

© Reuters

De Egyptische regering heeft de politie het bevel gegeven om een einde te maken aan de sit-ins van de aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi.

Het aanhoudend protest van de islamisten bij een moskee in de voorstad Nasr City en de universiteit van Cairo vormen een "gevaar" voor de openbare orde. Dat verluidde in een besluit van het kabinet dat op de staatstelevisie werd voorgelezen.

De minister van Binnenlandse Zaken werd opgeroepen "alle nodige maatregelen" te nemen, om beide tentenkampen te ontruimen. Het is nog niet duidelijk wanneer die ontruiming zou beginnen.

Buitenlandse regeringen raden geweld af

Sinds Morsi op 3 juli door het leger werd afgezet, bivakkeren op de beide plaatsen van het voortdurend protest duizenden aanhangers van de islamistische ex-president. Analisten vrezen dat het opnieuw tot bloedvergieten komt, als de oproerpolitie weer gewelddadig tegen de menigte optreedt.

Ook buitenlandse regeringen hebben Cairo afgeraden geweld te gebruiken tegen de aanhangers van Morsi. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners