Egyptische president stuurt boodschap van vrede naar Israël

© AFP

De nieuwe Egyptische president Mohamed Morsi stuurde zijn Israëlische collega Shimon Peres een boodschap van vrede.

De nieuwe Egyptische president Mohamed Morsi heeft zijn Israëlische collega Shimon Peres een boodschap van vrede gestuurd. “Ik verheug me erop samen de grootste inspanningen te leveren om het vredesproces in het Midden-Oosten weer vlot te trekken om veiligheid en stabiliteit voor alle volkeren van de regio – het Israëlische volk inbegrepen – mogelijk te maken”, zo citeerde het Israëlisch presidentieel ambt uit een brief van Morsi.

“Met diepe dankbaarheid heb ik uw gelukwensen aan het begin van de heilige (vasten)maand ramadan ontvangen”, voegde Morsi eraan toe.

De verkiezingszege van het lid van de Moslimbroederschap had in Israël de vrees uitgelokt dat het grote buurland het vredesakkoord van 1979 zou opzeggen. Die bezorgdheid had Morsi half juli al uit de weg geruimd.

Nu de islamist Israël uitdrukkelijk als volk van de regio heeft genoemd, keert hij zich ook duidelijk af van de in de Gazastrook heersende Hamas. Die behoort ook tot de beweging van de Moslimbroederschappen, maar bestrijdt evenwel het bestaansrecht van Israël. (Belga/SD)



Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content