Egyptische ordediensten doden per ongeluk 12 toeristen

14/09/15 om 06:44 - Bijgewerkt om 06:48

De Egyptische politie en het leger hebben zondag per ongeluk twaalf onschuldige mensen gedood: Mexicaanse toeristen en Egyptenaren, van wie aangenomen werd dat het jihadisten waren. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend.

Egyptische ordediensten doden per ongeluk 12 toeristen

© REUTERS

De voertuigen van de toeristen werden onder vuur genomen in de woestijn in het westen van het land. In die woestijn is ook de Egyptische tak van IS actief, die recent nog een Kroatische gijzelaar heeft onthoofd. De Egyptische ordediensten voeren er strijd tegen de terreurbeweging en bij één van die operaties liep het fout.

"De politie en het leger hebben bij een gezamenlijke actie tegen terroristen in Wahat het vuur geopend op vier pick-ups, met Mexicaanse toeristen aan boord", luidt het in een mededeling van Binnenlandse Zaken. Daarbij werden twaalf mensen gedood, tien raakten gewond.

Zeker twee doden hebben de Mexicaanse nationaliteit, zo maakte het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend. De ambassadeur heeft vijf Mexicanen in het ziekenhuis bezocht, hun toestand is stabiel. Het land eist een onderzoek.(Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners