Egyptische muziekkapel brengt tenenkrullende versie van Frans volkslied (video)

19/04/16 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:05

De Franse president François Hollande heeft een helse versie van het nationale volkslied van zijn land moeten doorstaan dankzij de Egyptische muziekkapel.

De muzikale nachtmerrie van François Hollande vond plaats net nadat de Franse president in Caïro was geland voor een officieel bezoek aan Egypte. De versie van La Marseilllaise door het Egyptisch militair orkest sneed door merg en been, maar Hollande gaf geen krimp gedurende de twee pijnlijke minuten.

Het is niet de eerste keer dat de Egyptische muziekkapel een staatshoofd een dergelijke ontvangst geeft:

De Franse president arriveerde zondag in Egypte voor een staatsbezoek dat twee dagen zal duren. Eerder bracht hij een bezoek aan Libanon.

Hollande komt zijn steun betuigen aan zijn Egyptische collega Abdel Fattah al-Sissi die het noord-Afrikaanse land met ijzeren vuist regeert. De twee mannen zullen praten over de toestand in het Midden-Oosten, Libië, de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat en de kwestie van mensenrechten.

In het zog van Hollande reisden ook bedrijfsleiders van grote ondernemingen en kmo's mee, zodat het bezoek ook een belangrijk commercieel luik heeft. (TE)

Lees meer over:

Onze partners