Egyptische ex-president Mubarak en zonen aangehouden

13/04/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Hosni Mubarak en zijn twee zonen Gamal en Alaa zijn voor 15 dagen aangehouden voor een onderzoek naar corruptie en geweld tegen betogers tijdens de volksopstand begin dit jaar.

Egyptische ex-president Mubarak en zonen aangehouden

© EPA

De voormalige Egyptische president Hosni Mubarak en zijn twee zonen Gamal en Alaa zijn voor 15 dagen aangehouden voor een onderzoek naar corruptie en geweld tegen betogers tijdens de volksopstand in januari en februari.

Dat hebben justitie en staatsmedia in Egypte gemeld.

De 82-jarige Mubarak, die op 11 februari aftrad als president na een bijna drie weken durende volksopstand tegen zijn bewind, ligt momenteel in het ziekenhuis met hartproblemen.

Hij en zijn zonen Gamal en Alaa worden ervan verdacht dat ze opdracht hebben gegeven om te schieten op de manifestanten tijdens de revolte van 25 januari tot 11 februari. Bij de volksopstand vielen meer dan 800 doden. Ze worden ook verdacht van corruptie.

Mubarak werd dinsdag in El-Tor op het schiereiland Sinai ondervraagd en vervolgens met hartproblemen in een ziekenhuis in de badstad Sharkm el-Sheikh opgenomen. Hij zou in het ziekenhuis verder verhoord worden. Of hij tijdens de twee weken detentie in het ziekenhuis blijft, is nog onduidelijk. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners