Egyptisch leger geeft islamisten 48 uur om zich over te geven

26/07/13 om 00:07 - Bijgewerkt om 00:07

Het Egyptische leger heeft de aanhangers van de verdreven president Mohammed Morsi 48 uur gegeven om hun verzet te staken. Anders zullen de militairen hardhandig optreden.

Egyptisch leger geeft islamisten 48 uur om zich over te geven

© Reuters

"De opperbevelhebber van het leger heeft een deadline opgelegd van 48 uur. In die tijd moeten de aanhangers van Morsi zich terugtrekken en de nationale rangen te vervoegen." Dat stekt het Egyptische leger in een communiqué.

In de mededeling, met als titel "de laatste kans", staat dat het leger, na de oproep van donderdag om massaal op straat te komen, een nieuwe strategie zal toepassen tegen 'geweld en terrorisme'.

'Oproep tot burgeroorlog'

Legerchef Abdel Fattah al-Sissi riep woensdag op tot grootschalige betogingen tegen het geweld. Hij wilde dat het leger zo "een mandaat krijgt om geweld en terrorisme te bestrijden".

Volgens de Moslimbroeders is de oproep van al-Sissi een "oproep tot een burgeroorlog". Hun leider Mohamed Badie heeft donderdag nog verklaard dat de manifestaties van de Moslimbroederschap die vrijdag zijn gepland tegen de "bloedige staatsgreep" die Mohamed Morsi heeft verdreven, op een vredelievende manier moeten verlopen. (Belga/TV)

Onze partners