Egypte: opnieuw duizenden op Tahrir-plein

01/07/11 om 19:11 - Bijgewerkt om 19:11

Ongeveer 5.000 manifestanten voegden zich in het centrum van Caïro op het Tahrir-plein bij de manifestanten die er kamperen om druk uit te oefenen op het leger dat de hervormingen moet leiden.

Egypte: opnieuw duizenden op Tahrir-plein

© EPA

De 5.000 manifestanten kwamen op het Tahrir-plein druk uitoefenen op het leger, dat openlijk bekrittiseerd wordt over de manier waarop het de hervormingenaanpakt.
Bij de manifestanten waren families van mensen die omkwamen bij de opstanden die leidden tot de val van president Hosni Mubarrak. Zij eisen dat de politieofficieren die daar verantwoordelijk voor zijn, berecht worden.

Intimidatie

De manifestanten riepen onder andere op tot het ontslag van de minister van Binnenlandse Zaken. Daarnaast vragen ze ook dat het gerecht zich wat strijdbaarder moet opstellen bij het berechten van de voormalige machthebbers.

Andere eisen zijn meer politieke transparantie en vrijheid van meningsuiting nadat de Hoge Militaire Raad er van beschuldigd werd kritische journalisten te intimideren.

Na het vrijdaggebed op het Tahrir-plein riep een imam op tot een onderzoek naar de gewelddadigheden die dinsdag duizenden gewonden maakten. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners