Eerste vrouw op FBI-lijst meest gezochte terroristen

03/05/13 om 01:59 - Bijgewerkt om 01:59

Ex-Black Panther Joanne Chesimard, de meter van de doodgeschoten rapper Tupac Shakur, is de eerst vrouw die door de Amerikaanse FBI op de lijst van de 25 meest gezochte terroristen is gezet.

Joanne Chesimard werd veroordeeld omdat ze 40 jaar geleden een politieagent doodschoot. Ze is inmiddels 65 en zou in Cuba verblijven.

Tupac

Chesimard, ook bekend onder de naam Assata Shakur, behoorde in de jaren zeventig tot de gewelddadige Black Pather-beweging, die streed voor burgerrechten voor de zwarte bevolking. Ze is de meter van de in 1996 vermoorde rapper Tupac Shakur.

In 1979 ontsnapte Chesimard uit de gevangenis, volgens de FBI "met de hulp van een coalitie van radicale, binnenlandse terreurgroepen die twee bewakers gijzelden tijdens een gewapende aanval in de instelling waar ze verbleef."

Twee miljoen

De FBI heeft een beloning van 1 miljoen dollar (768.000 euro) veil voor informatie die leidt tot de arrestatie van de vrouw, en de staat New Jersey doet er nog 1 miljoen dollar bovenop.

Chesimard is volgens de FBI nog maar de tweede binnenlandse terrorist op de lijst van 'Most Wanted Terrorists'. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners