Eerste 'onzichtbare' toren wordt gebouwd... vlak naast luchthaven

12/09/13 om 12:58 - Bijgewerkt om 14:00

Binnenkort gaat de bouw van start van 's werelds eerste onzichtbare wolkenkrabber. Een huzarenstukje waar David Copperfield nog een puntje aan kan zuigen.

Eerste 'onzichtbare' toren wordt gebouwd...  vlak naast luchthaven

De Infinity-Tower in Seoel © GDS Architects

De Infinity-Toren in de Zuid-Koreaanse stad Seoel wordt een 450 meter hoge glazen structuur en zal gebruik maken van een LED-systeem en camera's om een reflecterende huid aan de buitenkant van het gebouw te creëren om het zo te laten 'verdwijnen', aldus het Amerikaanse GDS Architects, de ontwerpers van de toren.

Wat er achter het gebouw te zien is, zal met andere woorden aan de voorkant van de toren geprojecteerd worden.

Zesde hoogste gebouw ter wereld

Het complex zal vooral gebruikt worden voor ontspanningsactiviteiten. Zo zal de toren een aantal observatieplatformen huisvesten, een cinema, een achtbaan, een waterpark en verschillende drank- en eetgelegenheden.

Eens het gebouw is afgewerkt, zal het het zesde hoogste gebouw ter wereld zijn, na de Sky Tree in Tokio, de Canton Tower in Guangzhou, de CN Tower in Toronto, de Ostankino Tower in Moskou en de Oriental Pearlin Shanghai.

Luchthaven

Klein detail: de Infinity-Toren wordt vlak naast de internationale luchthaven van Seoel gebouwd. Als dat maar goed afloopt.

Lees meer over:

Onze partners