Eerste lijken QZ8501 geborgen

30/12/14 om 10:45 - Bijgewerkt om 11:03

Reddingsteams hebben meer dan 40 lijken uit zee gehaald in de zone waar vlucht QZ8501 van AirAsia waarschijnlijk is neergestort.

Eerste lijken QZ8501 geborgen

© Reuters

Reddingsteams hebben de eerste lichamen geborgen in het Indonesische gebied waar het toestel van AirAsia hoogstwaarschijnlijk is neergestort. Dat meldt de zender TVOne.

Meer dan 40 lijken werden ondertussen uit het water gehaald, zo meldt AFP. 'En het aantal neemt toe', verklaarde Manahan Simorangkir, woordvoerder van de Indonesische marine.

Enkel uren eerder waren in het gebied, voor de kust van het Indonesische deel van Borneo, al wrakstukken ontdekt die door de directeur-generaal van de Indonesische burgerluchtvaart met zekerheid aan het vermiste AirAsia-vliegtuig worden toegeschreven.

Silhouet vliegtuig

Intussen is vanuit de lucht ook een silhouet waargenomen van een voorwerp, dat vermoedelijk de romp van de Airbus A320 is. "Er werd een schaduw waargenomen onder de zee, in de vorm van een vliegtuig", zegt Bambang Sulistyo, hoofd van de reddingsdiensten. "Al de apparatuur en het personeel dat gemobiliseerd is voor de zoekwerken is naar daar gestuurd. Hun taak bestaat er nu uit om alle voorwerpen en lichamen van passagiers te vinden en er weg te halen", klinkt het voorts.

Vlucht QZ8501 verdween met 162 personen aan boord zondagochtend van de radar toen het op weg was van Surabaya in Indonesië naar Singapore. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners