Eén verdachte na aanslag Sint-Petersburg: 22-jarige Rus uit Kirgizië

© Belga Image

De aanslag op de metro in de Russische stad Sint-Petersburg was wellicht het werk van een zelfmoordterrorist. Volgens de onderzoekers is hij ook de man die de tweede, onschadelijk gemaakte bom achterliet in een ander station.

De Kirgizische regering meldt dat de vermoedelijke dader een etnische Oezbeek is die via zijn Russische vader het Russische staatsburgerschap heeft verworven.

Het gaat om de 22-jarige Akbarjon Djalolov, geboren in de Kirgizische plaats Osh. Zijn identiteit is bevestigd door de Russische onderzoekers.

Zelfmoordaanslag

Eerder hadden de Russen al bekendgemaakt dat de aanslag, die volgens de laatste balans aan 14 mensen het leven koste, het werk was van een zelfmoordterrorist. Zijn lichaamsdelen werden gevonden in de wagon.

Hij zou volgens de onderzoekers ook de man zijn die in een ander station een tweede, onschadelijk gemaakte, bom achterliet. Er zijn DNA-sporen van Djalolov gevonden op de zak die de ontmantelde bom bevatte. ‘De besluiten van het genetisch onderzoek en de opnames van de bewakingscamera’s geven redenen om aan te nemen dat de man die de aanslag pleegde ook de zak heeft achtergelaten in het metrostation Plosjtsjad Vostanija’, aldus een Russische gerechtelijke bron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content