Een op de vijf Duitse jongeren weet niet wat Auschwitz is

© Belga

Ongeveer één op de vijf Duitsers tussen de 18 en 29 jaar weet niet dat Auschwitz een vernietigingskamp was.

Ongeveer één op de vijf Duitsers tussen de 18 en 29 jaar (21 procent) weet niet dat Auschwitz een vernietigingskamp was. Dat blijkt uit een peiling die woensdag publiek werd gemaakt door het tijdschrift Stern.
Als alle ondervraagde mensen – alle leeftijden door elkaar dus – samen worden genomen, dan zakt het percentage tot 10 procent. Bovendien slaagt zo’n derde van de ondervraagden (31 procent) er niet in Auschwitz te lokaliseren.

De peiling werd verricht naar aanleiding van de internationale dag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de holocaust in Europa, op 27 januari. Die dag wordt ook de verjaardag gevierd van de
bevrijding van Auschwitz door het Rode Leger in 1945.

Streep onder het verleden
Uit de bevraging blijkt ook dat 40 procent van de Duitsers een streep wil trekken onder het verleden. Dat percentage ligt iets lager in vergelijking met een vorige peiling uit 1994. Toen dacht 53 procent van de Duitsers er zo over.

Hoewel de grote meerderheid van de Duitsers geïnteresseerd blijft voor hun verleden, denkt 65 procent geen specifieke verantwoordelijkheid te hebben ten opzichte van andere volkeren omwille van de geschiedenis. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content