Ecuador roept Unie van Zuid-Amerikaanse Naties samen over Assange

17/08/12 om 02:18 - Bijgewerkt om 02:18

Ecuador wil praten over de situatie die ontstaan is nadat het politiek asiel verleende aan Wikileaks-oprichter Julian Assange.

Ecuador roept Unie van Zuid-Amerikaanse Naties samen over Assange

© Reuters

Ecuador heeft ministers van Buitenlanndse Zaken van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UZAN) opgeroepen om zondag in Guayaquil samen te komen. Dat werd vernomen bij het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

"Brazilië heeft nog niet beslist of het zijn minister (Antonio Patriota, nvdr.) of een andere vertegenwoordiger zal sturen", zo deelde een bron binnen het ministerie mee aan het Franse persbureau AFP.

Eerder had de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) een spoedzitting in de Amerikaanse hoofdstad Washington samengeroepen, om de betrekkingen tussen Ecuador en Groot-Brittannië te bespreken.

Politiek asiel

Ecuador heeft Julian Assange,d ie al en tijd ondergdoken zit in de ambassade van dat land in Londen, politiek asiel verleend, maar Groot-Brittannië dreigt met "maatregelen" om te verhinderen dat Assange die ambassade in de Britse hoofdstad kan verlaten. De Britten zouden zelfs bereid zijn om de ambassade binnen te vallen om Assange te arresteren. (Belga/TV)

Onze partners