'Echte moeder van Maria is Bulgaarse prostituee'

24/10/13 om 15:44 - Bijgewerkt om 16:01

De echte moeder van het onbekende meisje Maria dat bij een stel Roma-zigeuners in Griekenland is aangetroffen zou een Bulgaarse Roma-prostituee zijn.

'Echte moeder van Maria is Bulgaarse prostituee'

Het in het Roma-kamp aangetroffen blonde meisje. © IMAGEGLOBE

De moeder van het onbekende Roma-meisje Maria zou terecht zijn. Volgens de advocaat van het stel waarbij Maria is gevonden, is haar biologische moeder een Bulgaarse Roma-prostituee. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC.

Gewapende overval

De 39-jarige Christos Salis en de veertigjarige Eleftheria Dimopoulou zijn aangeklaagd voor ontvoering van het kind. Hun DNA klopt niet met dat van Maria. Volgens hun advocaat Marietta Palavra zochten een Bulgaarse Roma-prostituée en haar vriendje "Michaelis" een onderkomen voor een ongewenste baby. Het stel zag dat eerst niet zitten want het heeft al vijf kinderen van henzelf. Vooral Salis, in het verleden gearresteerd voor gewapende overval, spartelde tegen. Toen Dimopoulou het kind in haar armen kreeg kon zij er niet aan weerstaan en ging het stel overstag.

De laatste keer dat het paar de biologische moeder heeft gezien was vorig jaar, toen de vrouw even halt hield om Maria te zien en naar haar te zwaaien. Zondag belde Dimopoulou vanuit de gevangenis nog met het vriendje. Maar sindsdien zijn hij en de Bulgaarse onbereikbaar.

Hartverscheurend tafereel

Volgens Palavra heeft het stel goed voor het kind gezorgd en was er een hartverscheurend tafereel toen Maria van het opgepakte stel werd gescheiden. Het kind gaf een stuk van de haar door de politie toegestopte chocolade aan Dimopoulou in een poging haar te troosten.

Ondertussen heeft de politie in de centraal gelegen Bulgaarse stad Gourkovo een Bulgaars Roma-stel ondervraagd omdat de politie het ervan verdenkt de echte ouders te zijn van het meisje Maria. Dat melden verschillende Bulgaarse media. De politie wil niets zeggen.

Een van de kinderen van het ondervraagde paar, Sacha en Atanas Roussev, heeft tegenover journalisten verteld dat zijn moeder Maria op de televisie heeft herkend, aldus de openbare omroep. Door het televisiestation Nova gevraagd, heeft de broer van Atanas Roussev, Anguel, bevestigd dat Sacha "in Griekenland een kind heeft achtergelaten omdat zij noch geld, noch een identiteitskaart had".

Verkocht voor 250 euro

De televisie toonde beelden van zeer blonde kinderen in een zigeunerghetto in Nikolaevo. Ook buren van de Roussevs vertelden dat het gezin naar Griekenland is geweest. Sommige zeggen dat de moeder het kind voor omgerekend 250 euro heeft verkocht. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners