Ebolacrisis Guinee verbetert: scholen weer open

16/01/15 om 16:35 - Bijgewerkt om 16:35

Scholen die in Guinee gesloten werden door de ebola-epidemie, worden weer geopend. In Sierra Leone waar de toestand het ernstigst is, blijven de kinderen weg uit de klas.

Ebolacrisis Guinee verbetert: scholen weer open

Meisjes kijken naar een poster van Unicef die informeert over de verspreiding van Ebola. © Reuters

De Guineese minister van Gezondheid, Remy Lamah, kondigde aan dat de scholen in het land weer geopend zullen worden. Dat meldt Associated Press. Tijdens een top van ECOWAS in Ghana, verklaarde de minister dat die actie ondernomen werd, 'omdat de situatie verbeterd is'.

Het West-Afrikaanse land had zwaar te lijden onder de ebola-epidemie, de ergste uitbraak sinds de ontdekking van het virus. Liberia, dat ook erg getroffen werd, zal de scholen 'volgende maand' heropenen. Zo zei Musu Ruhle van de Liberiaanse ambassade in Ghana tegen het persagentschap.

In Sierra Leone, het derde land uit de regio dat geraakt werd door de uitbraak, zullen de scholen echter wel gesloten blijven. Daar slaat de crisis momenteel het hardst toe.

'We bekijken de situatie en nemen daarna een beslissing', aldus minister van Gezondheid in Sierra Leone, Foday Sawi Lahai volgens AP. 'We hebben thermometers geïmporteerd ter controle in de scholen. Eens dat achter de rug is en het aantal gevallen blijft dalen, kunnen we overwegen de scholen te heropenen.' (WB)

Lees meer over:

Onze partners