'Ebola lost migratieprobleem op' (Jean-Marie Le Pen)

21/05/14 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:42

'Ebola kan in drie maanden het immigratieprobleem oplossen.' Die schokkende uitspraak deed de extreemrechtse politicus Jean-Marie Le Pen (Front National) tijdens een campagnebijeenkomst in Marseille.

'Ebola lost migratieprobleem op' (Jean-Marie Le Pen)

Marine en Jean-Marie Le Pen (Front National) © Reuters

Tijdens een campagnebijeenkomst in Marseille verscheen Front National-voorzitster Marine Le Pen samen met haar vader op het podium. Volgens de Franse extreemrechtse politicus Jean-Marie Le Pen moet Europa "de gloedgolf van migranten stoppen". Dat schrijft NOS. Het dodelijke ebola-virus, dat de afgelopen maanden veel slachtoffers maakte in West-Afrika, ziet hij als hulpmiddel.

"Meneer Ebola kan in drie maanden het immigratieprobleem oplossen", sprak Le Pen in Marseille. Hij probeerde de Fransen te overtuigen om bij de Europese verkiezingen op Front National te stemmen. Sinds Jean-Marie Le Pen het voorzitterschap in 2011 overliet aan zijn dochter is hij nog politiek actief als Europarlementariër.

Jean-Marie Le Pen staat gekend omwille van zijn schofferend taalgebruik. In het verleden werd hij geregeld beschuldigd van racistische uitspraken en negationisme. Onlangs nog kreeg hij een boete opgelegd omdat hij suggereerde dat zigeuners nu eenmaal "van nature dieven zijn."

Na de Europese verkiezingen wil onder meer de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) de krachten bundelen met het Front National en het Vlaams Belang in een gemeenschappelijke fractie.

Onze partners