Ebola duikt weer op in Liberia

30/06/15 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Een overleden jongeman in Liberia blijkt besmet met het ebolavirus. Het is het eerste geval van het virus sinds het West-Afrikaanse land zes weken geleden ebolavrij werd verklaard.

Ebola duikt weer op in Liberia

Eboladode in Liberia © Reuters

Het nieuws is bevestigd door viceminister van Gezondheid Tolbert Nyenswah, meldt BBC World. Het slachtoffer is een 17-jarige man uit Nedowein. Die stad ligt op circa 50 km van de hoofdstad Monrovia en dicht bij de internationale luchthaven van Liberia, maar ver van de grenzen met Guinee en Sierra Leone. Die landen zijn ook zwaar getroffen door de ebola-epidemie en hebben de ziekte nog niet helemaal onder controle.

Er wordt nu onderzocht hoe de man het extreem dodelijke virus heeft opgelopen.

Ebolavrij

Het is het eerste geval van het virus sinds het West-Afrikaanse land begin mei - na 42 dagen zonder nieuw geval - ebolavrij werd verklaard.

Sinds december 2013 zijn meer dan 11.000 eboladoden geteld, vooral in Liberia, Guinee en Sierra Leone. Met meer dan 4.700 doden is Liberia het land dat het zwaarst is getroffen. Ook in Nigeria, Mali en de Verenigde Staten bezweken mensen aan besmetting met ebola. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners