Duizenden mensen stromen toe in Parijs om steun te betuigen aan vluchtelingen

05/09/15 om 19:39 - Bijgewerkt om 19:39

Enkele duizenden mensen zijn zaterdagnamiddag bijeengekomen in Parijs om hun steun te betuigen aan de vluchtelingen die de voorbije weken in Europa aankwamen. De manifestatie kwam er na een oproep op Facebook.

Duizenden mensen stromen toe in Parijs om steun te betuigen aan vluchtelingen

© Reuters

De manifestanten droegen spandoeken met zich mee. Daarop stonden slogans die de vluchtelingen een hart onder de riem moesten steken, zoals "Open de grenzen", "Asielrecht voor alle vervolgde mensen" en "Opvang kan voor mij". Volgens een AFP-journalist ter plaatse zijn de manifestanten van diverse leeftijden en pluimage. Enkele deelnemers hebben een foto bij van Aylan Kurdi, de 3-jarige Syrische jongen die na een schipbreuk dood aanspoelde op een Turks strand.

Het initiatief voor de manifestatie in de Franse hoofdstad kwam er na discussies op de socialenetwerksite Facebook. "Mensen vroegen zich af hoe ze spontaan kunnen reageren en nee kunnen zeggen op de repressieve migratiepolitiek die al duizenden mensen de dood heeft ingejaagd", legt een van de initiatiefnemers uit.

Ook tal van organisaties steunden de oproep op Facebook, waaronder SOS Racisme en la Ligue Internationale Contre le Racisme et l'Antisémitisme. Talloze linkse, socialistische en communistische vertegenwoordigers in Frankrijk spraken hun steun voor de actie uit. (Belga/WK)

Lees meer over:

Onze partners