Duizenden Libanezen begraven slachtoffer aanslag

21/10/12 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Duizenden rouwende Libanezen zijn in Beiroet samengekomen om de begrafenis bij te wonen van Wissam al-Hassan, het hoofd van de binnenlandse inlichtingendienst.

Duizenden Libanezen begraven slachtoffer aanslag

© Reuters

Duizenden rouwende Libanezen zijn in het centrum van de hoofdstad Beiroet samengekomen om de begrafenis bij te wonen van Wissam al-Hassan, het hoofd van de binnenlandse inlichtingendienst, die twee dagen geleden bij een aanslag om het leven kwam.

De 47-jarige Wissam al-Hassan stierf bij een aanslag met een bomauto, waarbij nog zeven andere mensen het leven lieten. De aanslag wordt veelal toegeschreven aan Syrië, al ontbreken (voorlopig) de bewijzen om die beschuldiging hard te maken.
Een in het zwart geklede rouwende menigte verzamelde zich in Beiroet. Ze droegen portretten van al-Hassan bij zich en scandeerden anti-Syrische slogans.

De afscheidsplechtigheid zal worden bijgewoond door verschillende Libanese hoogwaardigheidsbekleders, vooral van anti-Syrische strekking. Al-Hassan zal worden begraven naast ex-premier Rafik Hariri, die in 2005 werd gedood.

Het Libanese leger is in groten getale aanwezig in de hoofdstad en in de buurt van de begraafplaats. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners