Duizenden betogers in Portugal eisen nieuwe regering

22/07/15 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Voor het parlement in Lissabon hebben zo'n 5.000 Portugezen deelgenomen aan een betoging van vakbondsverbond CGTP. Ze eisen een nieuwe regering en het einde van de besparingen.

Duizenden betogers in Portugal eisen nieuwe regering

© AFP

Ongeveer 5.000 Portugezen hebben betoogd voor het parlement in Lissabon. Ze eisen het einde van de besparingen en een andere regering, twee maanden voor de parlementsverkiezingen.

'Basta'

"Regering buiten!", "Neen aan een rechtse politiek!" of "Tegen de instabiliteit, voor het behoud van loon!" stond er op de plakkaten van de betogers. De CGTP, het belangrijkste vakbondsverbond, had tot de betoging opgeroepen.

"Het is het moment om 'basta!' te zeggen aan deze regering. We moeten een andere weg op en de schuld heronderhandelen om de noodzakelijke middelen te vinden voor de ontwikkeling van het land", zei Armenio Carlos, secretaris-generaal van de CGTP, die nauw bij de communistische partij aanleunt.

Bankencrisis

Portugal moest in april 2011 internationale steun vragen, nadat het land door de bankencrisis aan de rand van de financiële afgrond was terechtgekomen. In ruil voerde de centrumrechtse regering een streng besparingsprogramma. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners