Duizenden aanwezigen op begrafenis slachtoffers Toulouse

21/03/12 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Duizenden aanwezigen hebben in Jeruzalem de begrafenisplechtigheid bijgewoond van de vier slachtoffers van de moordaanslag op een joodse school in Toulouse.

Duizenden aanwezigen op begrafenis slachtoffers Toulouse

© Reuters

De lichamen werden 's nachts naar Israël gevlogen, begeleid door de Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé. Juppé noemde de moordaanslag een tragedie en zei dat hij het leed van de familie deelde.

De vermoorde onderwijzer en rabijn Jonathan Sandler, zijn twee zoontjes en een vierde slachtoffer, het meisje Miriam Monsonego, werden bijgezet op het grootste kerkhof van Jeruzalem.

De vermoedelijke moordenaar van de vier, die de politie in Toulouse ondertussen omsingeld heeft, schoot zijn slachtoffers voor een joodse school van dichtbij in het hoofd.

Terreur tegen joden
"Het leed is ondraaglijk", zei de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Eli Jischai tijdens de bijzetting in Jeruzalem. "Het hele Israëlische volk huilt."

Parlementsvoorzitter Reuven Rivlin noemde de aanslag in Toulouse als een nieuw voorbeeld van de terreur tegen joden in de wereld. "Wilde dieren, onverzadigbaar, door blinde haat gedreven, hebben het gemunt op het joodse volk", zei Rivlin. "We zullen nooit toelaten dat ze overwinnen." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners