Duitsland trekt 20 miljoen euro uit voor noodhulp Syrische vluchtelingen

20/09/15 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Bron: Knack

De Duitse regering geeft nog eens 20 miljoen euro noodhulp aan Syrische vluchtelingen in de regio. Dat zei, Gerd Müller, minister voor ontwikkelingssamenwerking aan de Duitse krant Welt am Sonntag.

Duitsland trekt 20 miljoen euro uit voor noodhulp Syrische vluchtelingen

© REUTERS

Duitsland wil met de extra bijdrage de honderdduizenden vluchtelingen de volgende maanden van voedsel voorzien. "Ik hoop dat dat andere landen ons voorbeeld zullen volgen. Het is onacceptabel dat de VN-organisatie kampt met geldgebrek", zei Müller aan de krant.

"Wereldvoedselprogramma heeft geld nodig"

Ook EU-president Donald Tusk heeft landen al opgeroepen om geld te doneren aan het WFP. 'Het Wereldvoedselprogramma heeft geld nodig om voedsel te leveren aan elf miljoen mensen in Syrië en de regio', schreef Tusk.

In zijn brief haalde Tusk ook de hypocresie van de lidstaten aan. "Zij willen dat de vluchtelingen in de opvangkampen in Turkije, Libanon, Jordanië blijven, maar stellen nauwelijks financiële middelen beschikbaar." Tot nu toe hebben enkel Duitsland en Italië een bijdrage geleverd aan de speciale steunfonds voor de opvang van vluchtelingen in de buurlanden van Syrië. Duitsland heeft 5 miljoen euro gestort en Italië 3 miljoen euro.

Volgende week komen de Europese regeringsleiders bijeen om te vergaderen over de vluchtelingencrisis. De vluchtelingentop komt er op vraag van Bondskanselier Merkel en de Oostenrijkse kanselier Faymann nadat de Europese ministers van Justitie en Asiel het niet eens werden over de herverdeling van 120.000 vluchtelingen over de EU. (NS)

Onze partners