Duitsland schrapt militair project met Rusland

04/08/14 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

Duitsland heeft de steun voor de bouw van een militair opleidingskamp in Rusland geschrapt. Duitsland gaat daarmee nog een stap verder dan de economische sancties van de Europese Unie tegen het land.

Duitsland schrapt militair project met Rusland

Poetin en Merkel in de tribunes van de WK-finale © Belga Image

De Duitse regering heeft een overeenkomst van 100 miljoen euro met Rusland, voor de bouw van een militair opleidingskamp ten oosten van Moskou, geschrapt. Dat heeft een woordvoerster van het Duitse ministerie van Economie bevestigd na berichten in de 'Süddeutschen Zeitung'.

Het centrum moest in 2014 nog operationeel worden en jaarlijks 30.000 Russische soldaten trainen. Het zou worden gebouwd door het Duitse bedrijf Rheinmetall.

In maart werd het contract reeds opgeschort omwille van de crisis in Oekraïne met het schiereiland de Krim. Nu worden de plannen definitief geschrapt. Duitsland gaat daarmee nog een stap verder dan de economische sancties van de Europese Unie tegen Rusland die sinds vrijdag 1 augustus van kracht zijn. De sancties zetten een stop op de verkoop van wapens en materiaal dat ook militair gebruikt kan worden, maar de maatregel geldt slechts voor toekomstige contracten. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners