Duitsland: 'Griekenland zal engagementen nakomen'

04/01/15 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:32

De Duitse regering heeft er alle vertrouwen in dat Griekenland de engagementen zal nakomen die het is aangegaan in het kader van het Europese reddingsplan. Dat heeft een woordvoerder van de regering verklaard.

Duitsland: 'Griekenland zal engagementen nakomen'

© reuters

Griekenland is zijn engagementen in het verleden nagekomen. De regering gaat ervan uit dat het land zijn contractuele engagementen verder al vervullen", aldus woordvoerder Georg Streiter.

De verklaring moet worden beschouwd als een reactie op een bericht van het weekblad Der Spiegel zaterdag, waarin vermeld staat dat de Duitse regering een 'Grexit' - een uitstap van Griekenland uit de eurozone - als een reële mogelijkheid ziet.

Sterker nog, De Duitse regering zou volgens Der Spiegel een Grexit als bijna onvermijdelijk beschouwen als het land na de parlementsverkiezingen van 25 januari een einde zou maken aan het beleid van besparingen.

Er wordt gevreesd dat Syriza, de linkse alliantie van Alexis Tsipras, groter zou worden dan de conservatieve partij van huidig premier Antonis Samaras. Tsipras pleit voor een einde aan de besparingspolitiek en een verlichting van de schuld.

Recente polls geven Syriza een lichte voorsprong op de conservatieve partij van Samaras. (AFP/BO)

Lees meer over:

Onze partners