Duitser die schutter München uitschold wordt niet vervolgd

05/08/16 om 21:36 - Bijgewerkt om 21:45

Het onderzoek naar de buurman die de schutter van München vanop zijn balkon had uitgescholden, is stopgezet.

Duitser die schutter München uitschold wordt niet vervolgd

© Video The Guardian

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie van München. Tegen de 57-jarige Thomas Salbey was klacht ingediend wegens belediging en onvrijwillige doodslag.

Schietpartij

Op 22 juli schoot de 18-jarige Duitser van Iraanse afkomst Ali David Sonboly negen mensen en uiteindelijk zichzelf dood. In de klacht werd ervan uitgegaan 'dat de aangegeven persoon door zijn uitlatingen de dader tot zijn moordpartij zou kunnen aangezet hebben', zei een woordvoerder van het OM. Zijn scheldpartij vond echter na het bloedbad plaats, toen de schutter zich op het dak van een parking bevond.

De videobeelden van de scheldende buurman gingen de wereld rond. De man op het dak riep terug dat hij 'een Duitser is'. Daarna zijn geweerschoten te horen.

Schiettraining

Het Duitse weekblad Focus schreef inmiddels onder aanhaling van speurderskringen dat de schutter samen met zijn vader een schiettraining had gekregen. Die zou hebben plaatsgevonden in december 2015 tijdens een vakantie in Iran. Het OM wilde het bericht echter bevestigen noch ontkennen.

Na de aanslag kwam aan het licht dat de schutter geobsedeerd was met massamoorden.Via Facebook lokte hij jongeren naar een fastfoodrestaurant in een winkelcentrum, waar hij om zich heen schoot. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners