Duitse toerist met onthoofding bedreigd in Filipijnen: 'Ik zit in mijn graf'

15/10/14 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:35

Moslimextremisten in het zuiden van de Filipijnen hebben een graf gegraven voor hun 74-jarige Duitse gijzelaar, die ze vrijdag willen executeren als niet wordt ingegaan op hun eisen.

Duitse toerist met onthoofding bedreigd in Filipijnen: 'Ik zit in mijn graf'

Duitse gijzelaars in de Filipijnen © Belga Image

Dat heeft de gijzelaar zelf gezegd tijdens een radio-interview, meldt het Duitse persagentschap DPA. De gijzelnemers, leden van de Abu Sayyaf-groepering, hebben naar de lokale zender DXRZ gebeld en de gijzelaar aan het woord gelaten.

Graf

Volgens de man duwden enkele leden van de Abu Sayyaf-groepering hem in een put van 1,5 meter breed en 3 meter diep die ze hadden gegraven in de jungle van het eiland Jolo, zo'n 1.000 km ten zuiden van Manilla.

'Ik zit hier in een put, een diepe put. Ze zeiden me dat dit mijn graf is. Ze duwden me erin en nu zit ik hier sinds vorige nacht met tien mannen rond mij.'

Eisen

De man is naar eigen zeggen sinds maandag gescheiden van zijn 55-jarige vrouw. Het koppel werd in april gegijzeld tijdens een zeiltocht van de westelijke provincie Palawan naar Maleisië.

Abu Sayyaf eist 250 miljoen pesos (5,6 miljoen dollar) losgeld en Duitsland moet zijn steun aan de luchtaanvallen van de Verenigde Staten tegen Islamitische Staat stopzetten. Indien niet op de eisen wordt ingegaan, dan zal het koppel op 17 oktober worden onthoofd.

Naast de twee Duitsers houdt de Abu Sayyaf-groepering naar alle waarschijnlijkheid nog tien andere mensen gegijzeld, waaronder twee vogelspotters uit Nederland en Zwitserland en twee Maleisiërs. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners