'Duitse speurders vinden aanwijzingen dat Andreas Lubitz psychische problemen had'

27/03/15 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:29

Duitse speurders hebben zowel de ouderlijke woning als het appartement van Andreas Lubitz, de copiloot van het verongelukte vliegtuig van Germanwings, doorzocht en daarbij 'aanwijzingen' in beslag genomen.

'Duitse speurders vinden aanwijzingen dat Andreas Lubitz psychische problemen had'

De woning van Lubitz in Montabaur © Belga Image

Volgens informatie van het Duitse kwaliteitsmagazine Der Spiegel hebben de speurders 'aanwijzingen gevonden dat Andreas Lubitz inderdaad psychische problemen had'. Het is niet bekend om welk bewijs het gaat, maar het is geen afscheidsbrief.

De Britse tabloid Daily Mail citeert politiewoordvoerder Markus Niesczery: 'We hebben iets gevonden dat nu onderzocht zal worden. We kunnen op dit moment niet zeggen wat het is, maar het kan een belangrijke verklaring zijn voor wat er gebeurd is.'

Spullen

De speurders doorzochten urenlang zowel het appartement van Lubitz in Düsseldorf als het huis in Montabaur dat hij deelde met zijn ouders. Uit beide woningen zijn verscheidene spullen meegenomen, waaronder dozen, zakken en een computer.

De ouders van Lubitz zijn op dit moment zelf in Frankrijk. Tijdens de huiszoeking werden de speurders daarom bijgestaan door een vriend van de familie, die hen kon zeggen waar de persoonlijke spullen van de copiloot te vinden waren. Mogelijk is dit de man die op de beelden naar buiten wordt begeleid en afgeschermd door de politie.

Moedwillig?

Andreas Lubitz wordt er door de Franse onderzoekers van verdacht moedwillig de Airbus A320 van Germanwings te hebben doen neerstorten in de Franse Alpen. Ze baseren zich daarvoor op de cockpitvoicerecorder. De speurders zijn volop op zoek naar de mogelijke motieven van Lubitz. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners