Duitse postkaart komt na 45 jaar eindelijk aan

15/01/14 om 02:41 - Bijgewerkt om 02:41

Een ex-Oost-Duitser beantwoordde 45 jaar geleden een prijsvraag op de West-Duitse radio. Pas nu is zijn briefkaart aangekomen en kreeg hij eindelijk zijn prijs.

Duitse postkaart komt na 45 jaar eindelijk aan

Post uit Oost-Duitsland: 40 jaar onderweg. © BELGAIMAGE

In 1969 stuurde Günter Zettl, die in Oost-Duitsland woonde, zijn antwoord op een muziekvraag naar omroep Saarland in West-Duitsland. De voormalige Oost-Duitse inlichtingendienst Stasi vond zijn kaartje maar verdacht en onderschepte het. Dat melden Duitse media.

Stiekeme luisteraar

"De titel is Painter Man, van The Creation", had Zettl op het kaartje gezet. Het was het juiste antwoord op de prijsvraag van het radioprogramma 'Hallo Twen', een programma van de regionale omroep Saarland, in West-Duitsland. Zettl luisterde er stiekem naar in de DDR, omdat 'Hallo Twen' goeie muziek draaide. Hij was teleurgesteld toen zijn naam niet werd genoemd als winnaar van de plaat, maar hij had er verder niet al te lang bij stilgestaan.

Blij verrast

Tot hij een paar jaar geleden zijn Stasi-dossier besloot op te vragen. Daarin vond hij een kopie van de briefkaart, met de mededeling dat die was tegengehouden. De Stasi bleek zelfs het origineel te hebben bewaard. Zettl kreeg het mee en besloot de kaart opnieuw naar Saarland te sturen. Daar was men blij verrast. Zettl wordt komende week bij de omroep in de bloemetjes gezet en krijgt na ruim veertig jaar alsnog de plaat van The Creation. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners