Duitse moslimextremisten gedood in Pakistan

05/10/10 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Het nieuws komt er op het moment dat de VS, Groot-Brittannië en Australië waarschuwen voor een terreurdreiging in West-Europa.

Duitse moslimextremisten gedood in Pakistan

© EPA

In het noordwesten van Pakistan zijn minstens acht vermoedelijke moslimextremisten, onder wie Duitsers, gedood bij een bombardement door een Amerikaans onbemand vliegtuigje.

Dat melden verschillende internationale media op gezag van functionarissen van de Pakistaanse geheime dienst.

De BBC heeft het over acht doden, onder wie minstens drie Duitsers, terwijl persagentschap DPA melding maakt van elf doden, onder wie zeker vijf Duitsers van Turkse origine.

De drone vuurde twee raketten af op een door de Duitsers bewoonde boerderij in het stammengebied Noord-Waziristan, aldus DPA. Verdere details zijn niet bekend.

De moslimextremisten in Noord-Waziristan worden gelinkt aan de taliban en/of Al-Qaeda. In het gebied zouden veel opleidingskampen voor terroristen zijn.

Terreurdreiging

Het nieuws komt er op het moment dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en sinds dinsdag ook Australië reizigers waarschuwen voor een terreurdreiging in Duitsland en andere West-Europese landen.

Britse en Amerikaanse media meldden vorige week dat westerse inlichtingendiensten informatie hebben over mogelijk op til zijnde aanslagen van Al-Qaeda in grote steden in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

Lees meer over:

Onze partners