Duitse ambassadeur eert Pieter De Crem als 'perfecte Europeaan'

08/01/13 om 23:40 - Bijgewerkt om 23:40

Minister van Defensie Pieter De Crem heeft een hoge Duitse onderscheiding gekregen uit handen van ambassadeur Eckart Cuntz. Die noemde hem als polyglot "de perfecte Europeaan".

Met de onderscheiding, het Grote Kruis met Ster en Grootlint van de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland, wordt de bilaterale samenwerking tussen de Belgische en Duitse legers in de kijker gezet. Vooral in Afghanistan vullen de troepen elkaar aan.

Acht talen

Minister De Crem kreeg de decoratie tijdens een ceremonie in Brussel, waar ook een groot deel van de Belgische militaire hiërarchie aanwezig was. Ambassadeur Cuntz prees De Crem voor zijn kennis van acht talen en noemde hem daarom "de perfecte Europeaan".

De militaire samenwerking tussen België en Duitsland speelt zich vandaag vooral in het buitenland af. In 2005 kwam namelijk een einde aan de Belgische militaire aanwezigheid bij onze oosterburen. Die startte in 1945 na de overwinning op nazi-Duitsland.

Afghanistan

Nu komen Belgische en Duitse militairen vooral met elkaar in aanraking in Afghanistan. In het noorden van dat land zijn op dit moment een 150-tal Belgische militairen gestationeerd in twee installaties van de Bundeswehr. (Belga/TV)

Onze partners