Duits treinverkeer weekend lang verstoord door staking

18/10/14 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Slecht nieuws voor wie dit weekend de trein wil nemen in Duitsland. Door de grootste spoorstaking in zes jaar rijden er niet veel treinen bij onze oosterburen.

Duits treinverkeer weekend lang verstoord door staking

© reuters

In Duitsland is zaterdag een lange staking van start gegaan bij de spoorwegen. Het gaat om de grootste treinstaking bij onze oosterburen sinds 2008. Zo goed als alle treinverkeer in het hele land ligt lam, zeker tot maandag.

De staking ging zaterdag om 2 uur van start en duurt normaal tot maandag 4 uur. Volgens Deutsche Bahn, de Duitse spoorwegmaatschappij, zou toch 30 procent van de treinen op de belangrijkste lijnen rijden. Vooral de stedelijke en de regionale treinen zijn getroffen door de staking. Ook alle goederentreinen rijden niet uit.

De vakbond GDL riep de treinbestuurders op om het werk neer te leggen. De actie kadert in een loonconflict tussen de vakbond en het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn.

De bond eist 5 procent opslag en een inkorting van de werkweek met 2 uur. Ook woensdag werd Duitsland al getroffen door een nationale treinstaking. Toen reed twee op de drie treinen niet door de staking. Ook vorige week werd bij Deutsche Bahn al eens negen uur lang het werk neergelegd.

Lees meer over:

Onze partners