Duits tijdschrift ontslaat twee journalisten wegens spionage

29/07/11 om 22:13 - Bijgewerkt om 22:13

Het Duitse weekblad Bunte heeft vrijdag meegedeeld twee journalisten ontslagen te hebben. Volgens de Duitse pers probeerde het duo het privéleven van een politicus te bespioneren.

Duits tijdschrift ontslaat twee journalisten wegens spionage

© Belga

'De hoofdredactie van Bunte heeft een nog lopend onderzoek afgebroken, omdat de journalistieke ethiek dreigde geschonden te worden', omschrijft Bunte het ontslag.

Volgens het internetmagazine Meedia heeft Bunte het hoofd van de politieke redactie en een journaliste op straat gezet. Ze hadden een informant betaald om de uitspattingen van een politicus te bespioneren. 'Laat het duidelijk wezen dat we dergelijke zaken onder geen enkele

beding aanvaarden', zegt Bunte-hoofdredactrice Patricia Riekel.

2.000 euro voor camera

De informant had beide journalisten voorgesteld hen van foto's en video's van de Duitse hoogwaardigheidsbekleder tijdens erotisch getinte feestjes of van beelden waarop de man drugs neemt te voorzien, aldus Meedia. De journalisten gaven de man zo'n 2.000 euro om met dat doel een camera aan te schaffen.

Op de computers van beide journalisten vonden de onderzoekers zo'n twintig e-mails daaromtrent terug. Beide journalisten verlieten onmiddellijk de redactie, aldus Meedia. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners