Duikboot rondt derde zoektocht naar vermiste Boeing 777 af

17/04/14 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:29

In de zoektocht naar het vermiste toestel van Malaysia Airlines heeft een onbemande duikboot voor de derde keer de zeebodem van de Indische Oceaan 16 uur lang afgespeurd.

Duikboot rondt derde zoektocht naar vermiste Boeing 777 af

De Bluefin-21, de duikboot die op zoek moet gaan naar de vermiste Boeing 777, is al na zes uur terug boven water gekomen. De onderzeeër kwam automatisch terug toen het te diep dook. Bedoeling was om twintig uur naar het vliegtuig te zoeken. Het is nog niet duidelijk of de zoektocht iets heeft opgeleverd, de data wordt nu geanalyseerd. © BELGA

In de zoektocht naar het vermiste toestel van Malaysia Airlines heeft een onbemande duikboot voor de derde keer de zeebodem van de Indische Oceaan afgespeurd. De Bluefin-21 was al aan zijn derde poging toe en bleef zestien uur lang onder water.

De ingezamelde gegevens worden nu aan boord van het schip de Ocean Shield geanalyseerd en moeten leiden tot een driedimensionaal beeld van het oppervlak. De experts gaan ervan uit dat ze op die manier eventuele ongewone objecten afkomstig van wrakstukken kunnen opsporen.

90 vierkante kilometer

In totaal heeft de duikboot intussen 90 vierkante kilometer zeebodem afgezocht.

Vlucht MH370 Malaysia Airlines verdween op 8 maart. Sindsdien ontbreekt van het toestel met 239 mensen aan boord elk spoor. Vermoed wordt dat de Boeing 777-200 in de Indische Oceaan is neergestort, op ongeveer 2.200 kilometer ten noordwesten van Perth.

Lees meer over:

Onze partners