DSK wijzigt verklaring in zaak van de Franse journaliste

16/09/11 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:21

Strauss-Kahn zou de Franse journaliste Banon proberen te zoenen hebben tijdens een interview. Hij zou dit verklaard hebben aan de Parijse politie tijdens een verhoor.

DSK wijzigt verklaring in zaak van de Franse journaliste

© Reuters

Een nieuwe wending in de DSK-saga. Het Franse tijdschrift L'Express meent te weten dat de voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn tijdens zijn verhoor door de Parijse politie op 12 september zou hebben toegegeven de Franse schrijfster/journaliste Tristane Banon in 2002 te hebben willen zoenen tijdens een interview.

DSK wijzigt verklaring

Toen Banon duidelijk maakte dat zij daar niet mee gediend was, duwde ze DSK weg, waarna hij naar eigen zeggen is gestopt. De 32-jarige Banon diende in juli klacht in tegen Strauss-Kahn wegens poging tot verkrachting tijdens een interview in 2002. Strauss-Kahn heeft de beschuldigingen altijd afgedaan als nonsens, maar zou zijn versie nu enigszins gewijzigd hebben.

Het was de moeder van Banon, Anne Mansouret, die haar dochter overhaalde om naar de politie te stappen. Later bleek dat Mansouret zelf seks heeft gehad met DSK. (Belga/INM)

Onze partners