Droeg Khaddafi een Belgisch FN-pistool?

21/10/11 om 17:45 - Bijgewerkt om 17:45

Bij zijn overmeestering zou de Libische leider Khaddafi een pistool van Belgische makelij gedragen hebben.

Droeg Khaddafi een Belgisch FN-pistool?

© Reuters

De omgebrachte Libische leider Khaddafi zou bij zijn overmeestering donderdag een pistool van Belgische makelij bij zich gehad hebben. Het wapen waarmee een van de hem overmeesterende rebellen donderdag stond te zwaaien, zou gemaakt zijn door FN. Dat schrijft Le Soir vrijdag op zijn website. Op beelden over de overmeestering van Kadhafi staat ene Mohammed al-Bibi, een Libische verzetsstrijder, te zwaaien met een verguld "Browing"-pistool, waarop "made in Belgium" staat.

Op het pistool staat ook "Khamis" te lezen, de naam van een brigade van de elitetroepen van het gevallen Khaddafi-regime. Voor die brigade bestelde het regime in 2008 bij FN een reeks wapens, waaronder machinegeweren F2000, close combatwapens P90, pistolen en minimi-machinegeweren en granaten.

Er werden toen ook dertig luxewapens besteld. De Waalse regering zette in juni 2009 het licht op groen voor deze bestelling. Le Soir nam contact op met FN, maar het wapenbedrijf zegt nooit commentaar te geven over welke bestelling of bestemming dan ook. (Belga/EH)

Lees meer over:

Onze partners