Drie volwassenen en baby gedood bij schietpartij in Noord-Frankrijk

25/08/15 om 19:10 - Bijgewerkt op 26/08/15 om 03:48

Bij een schietpartij in Roye, in het Noord-Franse departement Haute-Somme, zijn dinsdagnamiddag vier doden en drie gewonden gevallen.

Bij een schietpartij in Roye, in het Noord-Franse departement Haute-Somme, zijn dinsdagnamiddag vier doden en drie gewonden gevallen. Dat melden Franse media.

Het drama vond plaats op een terrein voor woonwagenbewoners. Over de omstandigheden van de schietpartij is nog weinig bekend. De doden zijn een man, een vrouw, een zes maanden jonge baby en een rijkswachter, die na overbrenging naar het ziekenhuis an zijn verwondingen overleed. De gewonden zijn een rijkswachter, een kleuter van drie jaar en de schutter. De twee laatstgenoemden zijn er erg aan toe. Volgens de krant Le Figaro zijn verschillende militairen naar de plaats van het drama gestuurd.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, drong een man het woonwagenpark binnen en schoot hij de man, de vrouw en de baby in koelen bloede dood. Ook de schutter was, aldus Cazeneuve, een "homme du voyage", een Frans eufemisme voor Roma.

(Belga/JH/RR)

Lees meer over:

Onze partners