Doofstomme vrouw maanden gegijzeld en misbruikt in Nederland

24/02/12 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Twee mannen zijn opgepakt en zitten nu voor 30 dagen in bewaring.

Doofstomme vrouw maanden gegijzeld en misbruikt in Nederland

© ThinkStock

De Nederlandse politie en justitie onderzoeken de maandenlange gijzeling en het seksueel misbruik van een 31-jarige dove en hulpbehoevende vrouw uit Hoevelaken. Twee mannen zijn opgepakt en zitten nu voor 30 dagen in bewaring.

De mannen hebben volgens de politie nog geen bekentenis afgelegd, maar spullen die tijdens de huiszoeking in de woning werden aangetroffen bevestigen dat er waarschijnlijk verschrikkelijke dingen zijn gebeurd met het slachtoffer Freya S.

Volgens Nederlandse media moest de vrouw haar eigen uitwerpselen opeten, werd ze vastgebonden en verkracht en moest ze de voeten van haar ontvoerders aflikken.

Gewond

De politie kwam de verblijfplaats van de dove vrouw op het spoor door de inzet van opsporingsmethodes als telefoontaps en viel de woning in Hoevelaken zaterdag binnen. De vrouw was gewond en moest in het ziekenhuis worden geopereerd aan opgelopen letsel. Sinds donderdag is ze ondergebracht op een ander adres, waar ze wordt verzorgd.

Bij de huiszoeking werd ook een meisje van 17 aangehouden, maar die lijkt niks met de zaak te maken te hebben. Ze wist waarschijnlijk niet dat er elders in de woning een vrouw werd vastgehouden.

Maanden opgesloten

Voor zover nu bekend werd Freya S. in november "van de straat gepikt", aldus de politie. Ze kende haar ontvoerders niet. In de tijd dat ze werd vastgehouden kwam de politie verschillende keren aan de deur wegens overlastklachten. Maar er was toen geen aanleiding om het huis te doorzoeken.

Volgens de politie hebben de verdachten zich waarschijnlijk niet eerder aan zulke ernstige delicten schuldig gemaakt. (ANP/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners