Donald Trump zegt interview toe aan Megyn Kelly - na acht maanden schelden

26/04/16 om 03:09 - Bijgewerkt om 03:08

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zal voor een speciale uitzending geïnterviewd worden door Megyn Kelly, ster-journaliste van Fox News. Trump heeft Kelly maandenlang uitgemaakt voor "lichtgewicht". Hij noemde haar onder meer "ziek" en "gek".

Donald Trump zegt interview toe aan Megyn Kelly - na acht maanden schelden

De moderatoren tijdens een pauze in een Fox News-debat: Chris Wallace, Megyn Kelly en Bret Baier © REUTERS

Dat het interview er komt, hebben Fox News en Megyn Kelly zelf in mededelingen bekendgemaakt.

Het gesprek zal opgenomen worden in een speciale "Megyn Kelly presents"-show, die op 17 mei wordt uitgezonden.

Daarin komen wellicht meerdere "fascinerende mensen" aan bod, maar Donald Trump is de eerste naam die wordt vrijgegeven.

Kelly zegt er in haar mededeling het volgende over: "Meneer Trump en ik hadden eerder deze maand op mijn vraag een ontmoeting. Hij was gul met zijn tijd en ik vroeg hem om een interview te overwegen. Ik ben blij te kunnen aankondigen dat hij hiermee instemt, en ik kijk uit naar een fascinerende uitwisseling - ons eerste interview in bijna een jaar".

Na de ontmoeting die Kelly beschrijft, had Trump geluncht met Roger Ailes, de grote baas van Fox News.

'Afschuwelijke dieren'

Sinds het eerste Republikeins debat in augustus vorig jaar, en tot enkele weken geleden, voerde Trump actief campagne tegen Kelly, die hem tijdens dat debat zijn uitspraken over vrouwen had voorgelegd. "Je hebt vrouwen die je niet graag hebt 'vette varkens' genoemd, 'honden', 'slonzen', en 'afschuwelijke dieren'. Is dat het temperament van iemand die we tot president moeten verkiezen?"

Trump had onder meer gesuggereerd dat ze hem zo heftig had aangepakt omdat ze tijdens het debat menstrueerde.

De verhouding tussen Fox News, de conservatieve zender bij uitstek, en Trump, de koploper bij de conservatieve Republikeinen, was sindsdien wisselend, maar vaak stroef.

Al in augustus werd erover gespeculeerd of de vijandige relatie niet ook zou uitdraaien op een kijkers lokkend "verzoeningsinterview".

Of het interview inderdaad verzoenend wordt, is geen uitgemaakte zaak. Kelly komt nog wel eens verrassend uit de hoek - iets wat ze met Trump gemeen heeft.

Onze partners