Donald Trump opgeroepen om in jury te zetelen

15/08/15 om 04:38 - Bijgewerkt om 04:39

Zakenman en presidentskandidaat Donald Trump zal maandag zijn campagne onderbreken om in New York in een jury te zetelen. Hij is daarvoor opgeroepen. Vandaag laat hij kinderen in Iowa in zijn helikopter rondvliegen.

Donald Trump opgeroepen om in jury te zetelen

Donald Trump © REUTERS

Donald Trump zei dat hij niet weet om welk soort proces het gaat, maar dat hij ernaar uitkijkt in de jury te zetelen en zijn burgerplicht te vervullen.

Trump sprak vrijdag in New Hampshire en trekt vandaag naar de Iowa State Fair in Des Moines - een kruising tussen een landbouwbeurs en een kermis.

Helikopter

Zo goed als alle presidentskandidaten maken er hun opwachting om contact met de plaatselijke bevolking te hebben, maar Trump ziet het groter. Hij wil met zijn helikopter landen (waarvoor hij eerst geen toestemming kreeg, maar hij heeft nu toch een landingsplaats gevonden) en dan kinderen laten rondvliegen in die helikopter.

In Iowa hebben op 1 februari voor de twee partijen de eerste voorverkiezingen voor presidentskandidaat plaats. In New Hampshire gaat de tweede voorverkiezing door. Vandaar dat kandidaten buiten proportie veel tijd in die twee staten doorbrengen.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners