Donald Trump onder vuur na imitatie gehandicapte journalist

26/11/15 om 13:07 - Bijgewerkt om 14:03

Na beledigingen aan het adres van Mexicanen, moslims en vrouwen is presidentskandidaat Donald Trump erin geslaagd om ook een gehandicapte journalist te beledigen. Tijdens een partijbijeenkomst imiteerde hij de handicap van de man, wat hem veel kritiek opleverde.

Donald Trump onder vuur na imitatie gehandicapte journalist

Trump imiteert de gehandicapte reporter © BELGA

De Republikeinse presidentskandidaat en zakenman Donald Trump uitte tijdens een congres kritiek op Serge Kovalevski, cultuurjournalist bij The New York Times. De journalist twijfelde eerder deze week over de uitspraken van Trump die beweert dat honderden moslims in New Jersey de aanslagen van 9/11 vierden.

Feest

Kovalevski, die aan de zeldzame spierziekte arthrogryposis lijdt, schreef in 2001 een artikel voor The Washington Post, waarin stond dat autoriteiten een aantal mensen hadden gearresteerd en ondervraagd nadat ze naar verluidt de aanslagen op het World Trade Center aan het vieren waren. Ze zouden daarnaast ook een feestje hebben georganiseerd terwijl ze toekeken hoe een deel van het gebouw instortte.

De journalist vertelde deze week aan CNN dat hij voor die reportage met heel veel inwoners en ambtenaren van New Jersey had gesproken. "Ik kan mij niet herinneren dat iemand toen zei dat er honderden of zelfs duizenden mensen feest vierden na 9/11", vertelt hij CNN. Dat Trump honderden vierende moslims zou gezien hebben, is dus nooit officieel bevestigd.

Tijdens een toespraak imiteerde Trump de reporter door met zijn armen te zwaaien en rare gezichten te trekken. Daarbij zei hij: "Die arme man, je zou hem eens moeten zien: 'Ah ik weet niet meer wat ik zei, ik ben het vergeten!' "

Donald Trump wordt wereldwijd veroordeeld voor deze aanval op mensen met een beperking. Ondertussen werd zelfs al een petitie opgestart die Trump wil verplichten zijn excuses aan te bieden aan de journalist. Zijn campagnewoordvoerder beweert ondertussen dat hij niet op de hoogte was van zijn aandoening. (MVM)

Onze partners