Donald Trump: 'België is een mooie stad'

15/06/16 om 23:11 - Bijgewerkt om 23:34

Tijdens een verkiezingsmeeting in Atlanta wilde Donald Trump verwijzen naar zijn eerdere uitspraak, dat Brussel een 'hellhole' is. Maar tot leedvermaak van velen vergiste hij zich. "België is een mooie stad", zei hij.

Donald Trump: 'België is een mooie stad'

Donald Trump, Republikeins presidentskandidaat © REUTERS

"België is een mooie stad en een heerlijke plaats met prachtige gebouwen. Ik was daar ooit, vele, vele jaren geleden", aldus de Republikeinse kandidaat Donald Trump tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Atlanta, Georgia.

"Een paar maanden geleden zei ik iets in de trant van België is een hellegat. Daar kreeg ik veel kritiek voor. Maar toen kregen ze dat groot probleem in België, en mensen zeggen nu: Trump had gelijk. Ik wil geen gelijk hebben. Ik wil geen gelijk hebben. Ik wil geen gelijk hebben."

En hij had geen gelijk. Op sociale media werd gegniffeld over een vergissing die in de VS niet zo ongewoon is, maar die voor een mogelijke president toch enigszins gênant uitvalt. "Wat zal volgen?" vroeg iemand zich op Twitter af: "Frankrijk is een prachtige oceaan?".

Het bredere argument dat Trump wilde maken, was dat Europa er slecht aan gedaan heeft vluchtelingen uit Syrië toe te laten. "Safe zones" in dat land zouden Europa volgens hem veiliger gehouden hebben en die safe zones zouden minder geld gekost hebben. Volgens Trump zou Angela Merkel, als ze het kon overdoen, een andere koers voeren.

(RR)

Onze partners