'Dominique Strauss-Kahn moet zwijgen' (Sarkozy)

29/04/12 om 09:25 - Bijgewerkt om 09:25

Uittredent president Nicolas Sarkozy pikt het niet dat Strauss-Kahn hem aanduidt als verantwoordelijke voor wat hem overkomen is.

'Dominique Strauss-Kahn moet zwijgen' (Sarkozy)

© Reuters

Dominique Strauss-Kahn moet zwijgen en zijn uitleg sparen voor het gerecht. Dat heeft de uittredende Franse president Nicolas Sarkozy verklaard, in een reactie op uitlatingen van de gewezen IMF-topman. Die had in The Guardian laten uitschijnen dat hij het slachtoffer is van een politiek complot.

The Guardian

Strauss-Kahn zegt in het interview met de Britse krant dat er aanzienlijke aanwijzingen zijn dat de gebeurtenissen in het Sofitel in New York "door lieden met een politieke agenda" werden georkestreerd om zijn politieke ambities te laten ontsporen. "Misschien was ik op politiek vlak naïef. Maar ik had gewoonweg niet gedacht dat ze zo ver zouden gaan", aldus nog Strauss-Kahn, die op het moment van de feiten beschouwd werd als de belangrijkste socialistische kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen.

Tegenover duizenden van zijn aanhangers diende Sarkozy de gewezen topman van het IMF van weerwoord. "Ik heb diep respect voor het vermoeden van onschuld. Maar als je van dergelijke feiten beschuldigd wordt en een minimum aan waardigheid bezit, moet je het fatsoen hebben om te zwijgen", luidde het. Volgens Sarkozy zou Strauss-Kahn er beter aan doen "de Fransen zijn uitlatingen te besparen".

Om in volle kiescampagne morele lessen te beginnen geven en ook nog te gaan beweren dat ik de enige verantwoordelijke ben voor wat hem is overkomen, dat is iets te veel van het goede, aldus Sarkozy nog. "Ik stel voor dat Strauss-Kahn zijn uitleg voor het gerecht doet." (Belga/INM)

Onze partners