'Dominique Strauss-Kahn klant van Belgische prostituees'

22/10/11 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Verscheidene getuigen zeggen dat ze Dominique Strauss-Kahn, ex-directeur van het Internationaal Monetair Fonds, in Kortrijk gezien hebben toen hij er prostituees ontmoette, schrijft La Dernière Heure.

'Dominique Strauss-Kahn klant van Belgische prostituees'

© EPA

De krant verwijst naar de prostitutiezaak in hotel Carlton in Rijsel.

De Fransman Dominique Alderweireld, bijgenaamd Dodo la Saumure, werd in het kader van deze zaak in Kortrijk aangehouden, waar hij bordelen en massagesalons uitbaatte.

'Voorliefde voor Belgische prostituees'

Volgens de krant "leek DSK een bijzondere voorliefde te hebben voor deze Belgische prostituees met wie hij afsprak in luxehotels".

Getuigen zeiden aan La Dernière Heure dat ze de gewezen topman van het IMF meermaals in het restaurant van een sterrenhorel in Kortrijk zagen in het gezelschap van een prostituee die bekend is in het plaatselijke wereldje.

DSK vraagt zo snel mogelijk door het Franse gerecht verhoord te

worden in deze zaak.

Kamermeisje

DSK moest ontslag nemen als topman van het Internationaal Muntfonds (IMF) na een klacht wegens verkrachting door een kamermeisje in New York. Hij zat een tijd in voorarrest maar werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs en omdat het kamermeisje leugenachtige verklaringen zou hebben afgelegd. DSK wordt in deze zaak niet meer vervolgd.

Vorige maand kwam het gerecht in Frankrijk tot de vaststelling dat er geen reden is om DSK te vervolgen na een klacht van de journaliste Tristane Banon over een poging tot verkrachting. (Belga/EE)

Onze partners