Doder Toulouse 'zal waarschijnlijk opnieuw toeslaan'

20/03/12 om 18:55 - Bijgewerkt om 18:55

Procureur François Molins van Parijs heeft gezegd dat de dader van de drie schietpartijen in Toulouse en Montauban zich 'getraceerd' voelt en 'wellicht opnieuw zal toeslaan'.

Doder Toulouse 'zal waarschijnlijk opnieuw toeslaan'

© Reuters

Procureur François Molins van Parijs heeft gezegd dat de dader van de drie schietpartijen in Toulouse en Montauban zich "getraceerd" voelt en "wellicht opnieuw zal toeslaan".

De zeven slachtoffers hebben allemaal van nabij een kogel in het hoofd gekregen. Het wapen is telkens hetzelfde geweest. De speurders "hebben geen enkele (onderzoeks)piste opgegeven", zei de procureur. Dat is in tegenspraak met wat Franse politiebronnen al mededeelden: de piste van de neonazi's zou al zijn verlaten.

De justitie beziet volgens Molins het geweld als terreurdaden, gezien de racistische en antisemitische aard van de daden, alsmede de vastbeslotenheid van de dader.

6.800 uren video

Daarom heeft de in terrorisme gespecialiseerde procureur twee onderzoeksrechters naar Toulouse gestuurd. Zij zullen het werk van de ongeveer tweehonderd speurders coördineren. Zowat 6.800 uren video dient nog uitgevlooid, alle getuigenverklaringen geverifieerd. "Ondanks alles wat is geschreven, hebben wij geen aanwijzingen over het kenteken van de scooter", zei Molins.

De magistraat wees wel ook op de "periodiciteit" van het geweld, met name vier dagen tussen de moorden. Maar zekerheid is er niet, voegde hij daaraan toe. Ook is het niet honderd procent zeker dat de dader een mini-camera bij had. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners