Dodental Nepal heeft kaap 5.500 overschreden

30/04/15 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Vijf dagen na de verwoestende aardbeving in Nepal heeft het dodental de kaap van 5.500 overschreden. Inmiddels zijn de eerste gerepatrieerde Belgen geland op Melsbroek.

Dodental Nepal heeft kaap 5.500 overschreden

Aardbeving Nepal © BELGAIMAGE

Op de militaire luchthaven van Melsbroek is een legervliegtuig geland met aan boord 127 mensen die uit Nepal werden gerepatrieerd. Het gaat onder andere om 44 Belgen, 42 Nederlanders en een tiental Fransen. Het toestel was eerder opgestegen vanuit New Delhi.

De passagiers werden op Melsbroek opgewacht door een vijftigtal familieleden en naasten. Ook heel wat journalisten waren ter plaatse.

De Fransen worden naar het station gebracht, van waar ze naar huis kunnen terugkeren, zo liet de Franse ambassadeur in België, Bernard Valero, weten. De Franse ambassade heeft zich ook ontfermd over een Duitse vrouw die in Frankrijk verblijft.

'Van zeven Belgen in Nepal heeft Buitenlandse Zaken nog onvoldoende informatie om te stellen dat ze veilig en wel zijn', liet woordvoerder Michael Mareel woensdagavond weten.

15-jarige jongen gered

Vijf dagen na de verwoestende aardbeving in Nepal is een vijftienjarige jongen levend van onder het puin van een ingestort gebouw gehaald, zo heeft de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. De redding gebeurde in de hoofdstad Kathmandu en duurde meerdere uren.

De dodentol heeft de kaap van de 5.500 inmiddels overschreden. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners