Dodental na aardbeving in Taiwan loopt verder op

07/02/16 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:09

Een dag na de aardbeving in het zuiden van Taiwan zoeken de reddingsploegen verder naar ongeveer 150 vermisten onder de brokstukken van ingestorte flatgebouwen.

Dodental na aardbeving in Taiwan loopt verder op

© belga

Een dag na de aardbeving in het zuiden van Taiwan is het aantal doden al opgelopen tot 23. De reddingsploegen gingen zondag verder op zoek naar de ongeveer 150 vermisten onder het puin van de ingestorte flatgebouwen. Rond de 500 mensen liepen verwondingen op, van wie er nog een honderdtal in ziekenhuizen verblijven.

Een 100-tal mensen zou zich onder het puin van een 16 verdiepingen tellend gebouw bevinden Een gebouw dat volledig was ingestrort. De autoriteiten vermoeden dat geknoei bij de constructie de oorzaak kan geweest zijn waarom het gebouw niet standhield tegen de aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter.

Moeilijke reddingsoperatie

Vermoed wordt dat de meeste slachtoffers zich in in de onderste verdiepingen van het appartementsblok Weiguan Jinlong bevinden, maar die blijken moeilijk toegankelijk voor de reddingsploegen.

De burgemeester van Tainan, Lai Ching-te, heeft verklaard dat de zoektocht slechts langzaam vordert omdat de redders de brokstukken voorzichtig en deels met de hand moeten weghalen om niemand in gevaar te brengen. Bovendien moeten muren gestut worden uit vrees voor bijkomende instortingen.

In de stad van twee miljoen inwoners zijn in totaal meer dan tien gebouwen ingestort. De aardbeving gebeurde slechts een dag voor het traditionele Chinese nieuwjaarsfeest, dat zondagavond wordt gevierd. Het is het belangrijkste familiefeest van de Chinezen. (Belga/BO)

Onze partners