Dodental instorting gebouwen Casablanca loopt op

14/07/14 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

Het dodental bij de instorting van drie gebouwen in Casablanca in Marokko is opgelopen tot 23.

Dodental instorting gebouwen Casablanca loopt op

© Reuters

Bij de instorting van drie gebouwen vrijdag in de Marokkaanse stad Casablanca zijn minstens 23 doden gevallen, zo blijkt uit een nieuwe slachtofferbalans die zondagavond door de lokale overheid werd verspreid. Zondag alleen al werden er nog vijftien lijken vanonder het puin gehaald, aldus de mededeling.

Er raakten ook een zestigtal mensen gewond. Er liggen nog altijd zeventien slachtoffers van de ramp in het ziekenhuis, maar over hun toestand bestaat geen duidelijkheid. De lokale overheid liet in het midden of het om een definitieve balans gaat. Het is dus niet duidelijk of het dodental nog verder zal oplopen.

De hulpoperatie moest zondag meerdere keren onderbroken worden omdat ook enkele omliggende woningen dreigden te verzakken. Drie nabijgelegen huizen moesten uit voorzorg worden ontruimd.

Het incident deed zich vrijdag voor in de wijk El Hank, vlakbij de kust. Een gebouw van vijf verdiepingen, waarop illegaal nog een zesde verdieping werd gebouwd, stortte 's nachts om een nog onduidelijke reden in. Als gevolg daarvan stortte ook het appartementsblok daarnaast in, zo meldden getuigen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners