Dodental gijzeling Keniaanse universiteit loopt op: 'Niet alle studenten zijn teruggevonden'

09/04/15 om 19:03 - Bijgewerkt om 19:03

Een week na de terreuraanslag van al-Shabaab op de universiteit van Garissa in Kenia, is het aantal dodelijke slachtoffers opgelopen tot 152. Maar dat zouden er nog meer zijn: 'Niet alle studenten zijn teruggevonden.'

Dodental gijzeling Keniaanse universiteit loopt op: 'Niet alle studenten zijn teruggevonden'

Een vrouw wordt weggeleid uit het gebouw waar ze door leden van Al-Shabaab was gegijzeld © EPA

Een week na de bloedige terreuraanval op de universiteit van Garissa in het oosten van Kenia is het aantal dodelijke slachtoffers naar minstens 152 gestegen. De meeste slachtoffers zijn studenten.

'Niet alle lijken geïdentificeerd'

"Dat aantal kan nog verder oplopen, omdat nog niet alle studenten zijn teruggevonden en niet alle lijken werden geïdentificeerd", zei de woordvoerder van Binnenlandse Zaken, Mwenda Njoka, aan het Duitse persbureau DPA. Eerder had de regering lange tijd over 147 doden gesproken.

Toch zijn er nog altijd ouders, die hun zonen en dochters als vermist hebben opgegeven, luidt het. Op sociale netwerken doen geruchten de ronde, dat het werkelijke aantal slachtoffers veel hoger zou liggen.

'De regering liegt'

"Volgens een docent van de universiteit Garissa zouden minstens 317 studenten dood zijn. De regering liegt", schreef de Keniaanse blogger Robert Alai op Twitter. Professoren van de universiteit hadden die vrees bevestigd en in de krant Standard verklaard dat momenteel nog 166 studenten vermist worden. "We vrezen dat ze door (de Somalische terreurorganisatie) al-Shabaab ontvoerd zijn", aldus een woordvoerder van de universiteit.

Al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de massamoord opgeëist. De terroristen willen dat de Keniaanse troepen zich terugtrekken uit Somalië. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners