Doden en gewonden bij bomaanslag Beiroet

19/10/12 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

Een aanslag met een bomauto heeft in de Libanese hoofdstad Beiroet het leven gekost aan minstens 8 mensen. Er zouden ook meer dan 70 gewonden zijn.

Doden en gewonden bij bomaanslag Beiroet

© AFP

De aanslag met een bomauto heeft in de Libanese hoofdstad Beiroet het leven gekost aan minstens acht mensen. Er vielen in het oosten van Beiroet ook 78 gewonden, zegt het officiële Libanese nieuwsagentschap.

Het agentschap, dat zich baseert op cijfers van de civiele bescherming, meldt ook dat de aanslag plaatsvond op 200 meter van een kantoor van de falangistische Kataeb, een christelijke oppositiepartij die vijandig staat tegenover het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. Er zouden evenwel geen partijleden gewond zijn geraakt. Wel is Wissam al-Hassan, een topman van de Libanese geheime dienst (ISF), om het leven gekomen. Dat werd vernomen bij de overheid. Wissam al-Hassan zou ook het doelwit van de dodelijke aanslag zijn geweest.

De aanslag vond rond 14 uur plaats op een plein in Asharifiyeh, een wijk met voornamelijk christelijke inwoners. Door de explosie vlogen in de buurt tientallen wagens in brand. Ook twee nabijgelegen gebouwen liepen grote schade op. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners