Doden en gewonden bij aanslag op toeristenbus in Egypte

16/02/14 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:08

Bij een bomaanslag op een toeristenbus zijn n de badstad Taba, in de Egyptische Sinaïwoestijn vlak bij de Israëlische grens, zeker drie mensen omgekomen. Er vielen ook gewonden.

Doden en gewonden bij aanslag op toeristenbus in Egypte

© belga

De getroffen bus is een bus met 'Koreaanse toeristen, aldus het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken. Behalve drie doden, vielen er ook minstens dertien gewonden, meldt de Egyptische staatstelevisie.

De bus vervoerde minstens 32 toeristen, liet een hooggeplaatste Egyptische veiligheidsbron weten. Volgens die bron was in de bus een bom verstopt.

In de Sinaïwoestijn is het al langer onrustig. Sinds in juli 2013 de toenmalige president Mohammed Morsi werd afgezet door het leger, is dat leger een campagne begonnen tegen vermeende islamistische terroristen.

De afgelopen maanden werden de veiligheidstroepen al geregeld geviseerd door aanslagen. De meeste van die aanslagen werden opgeëist door een aan Al Qaeda gelieerde militie, die zichzelf Insar Beit al-Maqdis noemt. De Israëlische politie meldde al dat er geen Israëlische burgers in de bus zaten. De aanslag vond volgens de politie plaats op 500 meter van de grens met Israël. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners